Activiteiten in de stad

Wat wil jij zien in de provincie Groningen?

Niet alleen de stad moet je gezien hebben, ook de provincie heeft ontzettend veel te bieden. Vervelen hoef je je in Groningen zéker niet!

We vertellen je er graag meer over…

Over de provincie...

Bezoek de provincie

Ontzettend veel mensen bezoek de stad Groningen. De provincie wordt echter vaak vergeten. Jammer! Vinden wij. De provincie Groningen heeft namelijk ontzettend veel te bieden.

Borgen, kerken, wierdendorpen, nationale parken, boerderijen, polders en het wad. Bezienswaardigheden die de moeite waard zijn!

Daarnaast zijn leren over écht Groningse mosterd bij Abrahams's mosterdmakerij, zeehonden bezoeken in Pieterburen of een bezoekje aan het Museeaquarium in Delfzijl ontzettend leuke activiteiten in de provincie.

We hebben een aantal dingen die jullie wat ons betreft écht niet over mogen slaan op een rijtje gezet.

Provincie Groningen
Fraeylemaborg
Cultuur

Fraeylemaborg

Omringd door een gracht en omgeven door bomen staat de fraeylemaborg. Vroeger bewoond door invloedrijke families, nu open voor publiek.

De borg is gelegen op een groot landgoed, maarliefst 23 hectare! Over dit landgoed is het heerlijk wandelen. De borg zelf is ook zeker een bezoekje waard. Binnen bevinden zich verschillende exposities.

Pauze? Bij de borg ligt het restaurant de boerderij, waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon een drankje kunt doen.

Meer over de fraeylemaborg
Natuur

't Roegwold

Vlakbij de camping ligt natuurgebied 't Roegwold. Dit prachtige natuurgebied is in 2014 aangelegd. Het is dus een vrij nieuw natuurgebied, maar dat maakt hem zeker niet minder mooi.

Het gebied bestaat uit veenplassen, bossen, rietmoerassen en graslanden vól met kruiden. "In 't Roegwold komen oude en nieuwe natuur samen".

Het gebied is een paradijs voor vogels. Onder andere de wintertaling, de watersnip en de blauwe kiekendief zijn hier te vinden!

Meer over 't Roegwold
bezienswaardigheden
Voor het gezin...

Zeehondencrèche Pieterburen

Lenie 't Hart is dé vrouw achter zeehondencentrum Pieterburen.

In het zeehondencentrum worden zieke en gewonde zeehonden opgevangen en verzorgd. Als de zeehonden weer sterk genoeg zijn om terug de zee in te gaan, worden ze weer uitgezet in de waddenzee.

Een zeehond van dichtbij bekijken? Dan is het zeehondencentrum zeker een bezoekje waard!

Meer informatie over het zeehondencentrum
Meer over...

Niet alleen de provincie,, maar ook de stad heeft ontzettend veel te bieden!

Lees via onderstaande buttons meer over activiteiten in de provincie Groningen óf klik door naar onze tips over activiteiten in de stad.

Meer over het ommelandDe stad Groningen